GaPs.ir - Geology and Petroleum Science - آرشیو 1392/8

نظرسنجی
Poll

به نظر شما مدیریت این وب سایت کدام بخش را تقویت نماید؟





کدهای اختصاصی
Code

image-in-blog

(سیویلیکا)

قرآن و زمین شناسی

سوگند به جوِ برگشت دهنده و به زمينِ شقه شقه، که اين قرآن گفتار جدا جدا است نه اينکه چيز بيهـوده ای باشد

جـو، مـوارد مـضـر را از آمـدن بـه زمـيـن مـنع می کـند و آنها را به فضا برگشت می دهد، و موارد مفـيدی که از زمين بالامی روند را به زمين برگشت می دهد يا در جو نگه می دارند. (در واقع این آیه شریفه اشاره دارد به وجود جو زمین و لایه های مختلف آن از خارج به داخل و یا برعکس که به مانند سپری توانا مانع ورود اجرام و خطرات کیهانی به داخل آن و در واقع تخریب زمین می شوند و از طرفی این لایه های اتمسفر مانع از خروج بخار آب و اکسیژن از زمین شده و حیات را اینگونه تضمین می کنند).

سطح زمين در واقع شقه شقه است. سطح زمین در مجموع از 10 تا شقه های کوچک و بزرگ تشکيل شده است. محل تـماس لايه ها عـمـدتـاً در سـطح اقـيـانـوس هـا و برخی از دريـاهـا است و هـزاران کـيلومتر طول دارند. از شکاف ميان آنها مـواد مـذاب بيرون می ريزد که از ضروريات زنده نگه داشتن زمين و مـنـاسب نـمـودن و مـناسب نگـهـداشتن آن بـرای زنـدگـی است. طوريکه اگر نمی بـودند زمين از همان آغاز سرد شدن قـشر خود منفجر می شد، و يا اصلاً حياتی روی آن پا نمی گرفت.

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 12493
» بازديد ديروز : 2559
» افراد آنلاين : 1
» بازديد ماه : 15068
» بازديد سال : 12492
» بازديد کل : 139868
» اعضا : 52
» مطالب : 236

ردپای 5000 دایناسور بر روی دیواری در بولیوی


تاریخ انتشار پست : 16 آبان, 1392 بازدید : 188



 ردپای 5000 دایناسور بر روی دیواری در بولیوی


دایناسورها میلیون ها سال است به دلایلی که هنوز هم کسی از آن خبر ندارد منقرض شده اند اما این انقراض آن ها به غیر از نفت و گازی که برای ما تولید کردند موارد مختلف دیگری نیز به همراه داشته است که انسان ها مشغول خود کرده است.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، یکی از کارهای باستان شناسان پیدا کردن فسیل حیوانات ماقبل تاریخی است که میلیون ها سال است منقرض شده اند. بسیاری از استخوان های این موجودات تا به حال یافت شده است اما هنوز هم می توانند باستان شناسان را به دلایل دیگر شگفت زده کنند.

در 5 کیلومتری جنوب شهر "سوسر" در بولیوی دیواری وجود دارد که طول آن نزدیک به 1.5 کیلومتر و ارتفاعش 100 متر است اما نکته ای که این دیوار را نسبت به دیگر دیوارهای سنگی دنیا متمایز می کند به میلیون ها سال قبل و زمانی که دایناسورها هنوز روی زمین بودند باز می گردد.
دسته : مطالب علمی علوم زمین و نفت ,
برچست ها :



ضریب تاثیر و یا  ایمپکت فاکتور (impact factor) چیست؟ و آخرین ایمپکت فاکتور ISI  جورنالها



ایمپكت فاكتور (impact factor) یا ضریب تاثیر چیست ؟ و چگونه محاسبه می شود ؟

Impact Factor، اولين بار در سال 1995 توسط گارفيلد بنيان‌گذار موسسه ISI مطرح شد. Impact Factor را ضريب يا عامل تاثير و نيز شاخص اثرگذاري ترجمه کرده‌اند. شاخص اثرگذاري يكي از سه شاخص استاندارد مؤسسه اطلاعات علمي (ISI) و از مهم‌ترين شاخص‌هاي مطرح در حيطه علم‌سنجي مي‌باشد. Impact Factor به صورت ميانگين تعداد ارجاعات به يك‌مورد قابل استناد نظير مقاله پژوهشي، مقاله مروري، نامه، شماره اختراع، يادداشت و چكيده در يك مجله علمي در طول يك دوره زماني معين‌ تعريف‌ شده ‌است. ضریب تاثیر (Impact factor) به شما كمك مي كند كه ارزيابی مناسبی از ژورنال به ويژه هنگامي كه با ژورنالهايي در زمينه مشابه روبرو می شوید، داشته باشيد. ضریب تاثير يك ژورنال از تقسيم نمودن تعداد موارد ارجاع به مقالات دو سال گذشته آن ژورنال در سال جاری در تمامی ژورنال ها، به تعداد مقالات منتشر شده در ژورنال در بازه دو سال گذشته حاصل مي آيد. مثال زير نحوه محاسبه ضریب تاثیر را برای یك ژورنال فرضی در سال 2009 نشان می دهد :

فرضا اگر در سال 2010 جمعاً 40 ارجاع به یک مجله صورت گرفته باشد و در آن مجله در سال 2008 تعداد 26 مقاله و در سال 2009 تعداد 24 مقاله چاپ شده باشد، ضریب تاثیر یا ایمپکت فاکتور آن مجله از تقسیم 40 بر 50 به دست می‌آید که 0.80 است. یعنی به طور متوسط هر مقالهٔ آن نشریه 0.80 مرتبه مورد استناد مقالات دیگر قرار گرفته است. بنابراین ایمپکت فاکتور تابع یک دوره سه ساله است که دو سال آن برای چاپ مقاله ها و سال سوم مربوط به ارجاعات به مقالات دو سال قبل است.

چند نكته:

- Impact factor كه اختصارا (IF) نيز خوانده مي شود معيار ارزيابی ژورنالها در يك زمينه يا رشته خاص با يكديگر می باشد. بنابراين هرگز نبايد IF يك ژورنال فنی مهندسي به طور مثال رشته مهندسی كامپيوتر را با IF يك ژورنال پزشكی و يا حتي ژورنال فنی مهندسی در رشته مهندسی مواد مقايسه نمود.

- برخي مجلات مقالاتی را چاپ مي كنند كه حالت Review دارند. IF اين مجلات معمولا بسيار بالاتر از مجلات ديگر در يك رشته خاص ميباشد. از جمله اين مجلات مي توان به Annual Review of Cell and Developmental Biology ‏ و Annual Review of Genetics اشاره نمود. به عنوان يك نمونه در رشته مهندسي پليمر و زمينه های مرتبط با آن بالاترين IF را ژورنال Progress in polymer science دارا می باشد (IF=23.753) ولی مجلاتي مانند Biomacromolecules و Macromolecules كه معمولا به عنوان معتبرترين مجلات غير Review در اين رشته محسوب می شوند IF در حدود 4 تا 5 دارند. بدیهی است این موارد در مورد هر رشته متفاوت است‌!

- هرچند IF يك ژورنال می تواند به عنوان معياری جهت تخمين ارزش متوسط مقالات آن ژورنال به كار رود ولی باید در نظر داشت تعداد ارجاعات به مقاله های مختلف يك ژورنال می تواند بسيار متفاوت باشد. به عبارت ديگر توزيع فراوانی ارجاع به هر مقاله در يك ژورنال به هيچ عنوان يك توزيع نرمال نمی باشد. به طور مثال بيش از 90 درصد IF ژورنال بسيار معتبر Nature در سال 2004 به 25 درصد مقالات منتشر شده در اين ژورنال باز می گشت.
اطلاعات این بخش همگی مربوط به ایمپکت فاکتورهای سال 2011 است که توسط موسسه تامسون روترز آی اس آی در تیرماه 1391 منتشر شده است

1. آخرین لیست مجلات آی اس آی ایران و ایمپکت فاکتور آنها (JCR 2011)

2. آخرین لیست مجلات آی اس آی اروپای شرقی بجز روسیه و ایمپکت فاکتور آنها  (JCR 2011)

3. آخرین لیست مجلات آی اس آی کشورهای آفریقا و ایمپکت فاکتور آنها (JCR 2011)

4.  آخرین لیست مجلات آی اس آی منطقه آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی و ایمپکت فاکتور آنها (JCR 2011)

5.  لیست 500 مجله برتر دارای بالاترین ایمپکت فاکتور آی اس آی در Science Edition

6.  لیست 500 مجله برتر دارای بالاترین ایمپکت فاکتور آی اس آی در Social Science Edition

 ضمنا: دانلود لیست کامل مجلات آی اس آی  جهان و ایمپکت فاکتور جورنالها در تامسون روترز آی اس آی مربوط به سال دو هزار و ده 2010 و سالهای قبل در زیر فراهم شده است:

جهت دانلود نسخه این فایل مربوط به سال 2010 به لینک زیر مراجعه نمایید.

جهت دانلود اینجا راست کلیک کرده و گزینه ذخیره روی کامپیوتر را انتخاب نمایید.




دسته : اخبار عمومی , مطالب عمومی ,
برچست ها :

نقشه زمین شناسی 1/100،000 ایلام


تاریخ انتشار پست : 9 آبان, 1392 بازدید : 318





نقشه زمین شناسی 1/100،000 ایلام



دسته : مطالب علمی علوم زمین و نفت ,
برچست ها :

نقشه های توپوگرافی ایران


تاریخ انتشار پست : 6 آبان, 1392 بازدید : 983


دانلود نقشه های توپوگرافی ایران


دانشگاه تگزاس آرشیوی از نقشه های توپوگرافی 1:250000 ایران را بصورت تصویری در اختیار عموم قرار داده است.


برای دانلود نقشه ها ابتدا روی عکس زیر کلیک نمایید.

سپس وارد وب سایت دانشگاه تگزاس شده و با کلیک بروی شماره نقشه مورد نظر آن را دانلود فرمایید.




"ارتفاعات به فوت می باشد"

دسته : نقشه ها ,
برچست ها :
تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد